Τιμολόγηση γενοσήμων: Το γεφύρι της Άρτας για την Αριστοτέλους

  • Iatropedia
Αν δημιουργούσαμε μόνοι μας το πλάνο τιμολόγησης, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά. Καθώς όμως οι Θεσμοί ασκούν ασφυκτικές πιέσεις να καταργηθεί η προστατευτική διάταξη για off patent με τιμή κάτω από 12 ευρώ και τα γενόσημα με τιμή κάτω από 7,8 ευρώ, η κατάσταση περιπλέκεται. Και ό,τι "έχτιζαν" από την κυβέρνηση, φαίνεται να θέλουν να το "γκρεμίσουν" οι Θεσμοί!  

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα και οι ανατροπές που πρέπει να αντιμετωπίσουν στην Αριστοτέλους καθώς οι θεσμοί «ανακεύονται» σε όλα και επιμένουν να γίνεται πάντα το… δικό τους.

Αλλά το υπουργείο Υγείας επιθυμεί την προστασία αυτών των φαρμάκων που είναι παλιά, δοκιμασμένα και φθηνά, επιπροσθέτως δε παράγονται στην πλειοψηφία τους από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες…

Οι δανειστές μας απαιτούν ίση τιμολογιακή μεταχείριση όλων των φαρμακευτικών προϊόντων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη μελέτες που δείχνουν ότι τα φάρμακα αυτά συγκρατούν την δαπάνη. Έχει ακουστεί μάλιστα ακόμα και ο όρος «εμπλοκή στη διαπραγμάτευση» εξαιτίας του θέματος αυτού.

Από Μαξίμου και υπουργείου Υγείας σκέπτονται διάφορες λύσεις που θα ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές με πιθανότερη αυτή της χρονικής μετάθεσης στην εφαρμογή του μέτρου που απαιτούν οι δανειστές…