Τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής από τον ΠΣΦ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση αντιπροσωπίας της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε) του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ-ΝΠΔΔ) με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε), κ. Καπράλο, παρουσία και του Προέδρου της Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε, κ. Βασιλειάδη έγινε προ ημερών στην Αθήνα.

Από την Δ.Ε του Ε.Τ.Α.Φ παρευρέθηκαν η πρόεδρος, κα. Μαρσέλλου Ευφημία-Μιμή, ο γενικός γραμματέας, κ. Τόλος Ηλίας, ο ταμίας, κ. Δούκας Αντώνης και το μέλος, κ. Καστρίνης Αλέξανδρος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ο.Ε (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52, 15233, Χαλάνδρι).

Η αντιπροσωπία της Δ.Ε του Ε.Τ.Α.Φ εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της προς τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε για την αμέριστη υποστήριξή του προς το Ε.Τ.Α.Φ και πρότεινε τη διατήρηση και καθιέρωση της μεταξύ των συνεργασίας. Συγκεκριμένα, το Ε.Τ.Α.Φ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής των αθλητών της Ολυμπιακής Ομάδας, παρατείνοντας τη δράση του δικτύου εθελοντικής προσφοράς φυσικοθεραπευτών έως το τέλος του 2016.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε εξέφρασε την ευχαρίστησή του, κρίνοντας την δράση του Ε.Τ.Α.Φ ως πολύτιμη για την υποστήριξη των αθλητών.  Επίσης, το Ε.Τ.Α.Φ πρότεινε την καθιέρωση διεξαγωγής Προ-Ολυμπιακής Ημερίδας, τόσο πριν τους Εαρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και πριν τους Χειμερινούς. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε χαιρέτισε αυτήν την πρόταση και πρότεινε την προώθηση εκπροσώπου του Ε.Τ.Α.Φ/Π.Σ.Φ σε μελλοντικά ιατρικά συνέδρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε), με σκοπό την επιμόρφωση και μεταφορά τεχνογνωσίας στην πρόληψη και αποκατάσταση των αθλητών υψηλού επιπέδου, υποστηρίζοντας ένθερμα την αναβάθμιση της αθλητικής φυσικοθεραπείας στην χώρα μας. Τέλος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε εκδήλωσε την πρόθεσή του να διερευνήσει την δυνατότητα αποστολής μέλους του Ε.Τ.Α.Φ στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Δ.Ο.Ε. Η αντιπροσωπία του Ε.Τ.Α.Φ χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή με μεγάλη ικανοποίηση.

Μετά τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  στον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε και μεταφέρθηκαν οι  ευχές της διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών  για κάθε επιτυχία στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».