Τηλεφωνική γραμμή SOS για όσους δε βρίσκουν τα φάρμακά τους!

  • Iatropedia
Οι τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται στα φάρμακα κυρίως των σοβαρών παθήσεων ανάγκασαν τους φαρμακοποιούς της Αθήνας σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα να δημιουργήσουν μια τηλεφωνική γραμμή στην οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανεύρεση των φαρμάκων τους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να βοηθήσει τους ασθενείς στην ανεύρεση των φαρμάκων τους και σε συνεννόηση με τα κόμματα και το υπουργείο υγείας, θα επιχειρήσει να επαναφέρει το κανονικό καθεστώς χορήγησης όλων των φαρμάκων, μέσω του φαρμακείου, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση όλοι οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία.

Γι αυτό ιδρύει γραφείο καταγγελιών και παραπόνων στα γραφεία του στο Φ.Σ.Α. και καλεί όλους τους πολίτες που έχουν πρόβλημα εξεύρεσης του φαρμάκου τους, να καλούν στα τηλέφωνα 2105220954, 2105220955, 2105223914, όπου θα καταγράφεται το πρόβλημα τους, θα δίνονται πληροφορίες και θα προωθείται το πρόβλημα στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες από ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους) και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τα φάρμακα τους, πηγαίνοντας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών, που όχι μόνο δεν έχουν την φροντίδα και την πρόνοια της πολιτείας, αλλά υποβάλλονται και σε σκληρές δοκιμασίες, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

«Στο σημείο αυτό, ο Φ.Σ.Α. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον υπουργό υγείας κ. Κίττα για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε στην περίπτωση της ασθενούς, η οποία εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Φ.Σ.Α.

Επειδή όμως οι περιπτώσεις των συνανθρώπων μας, οι οποίοι προσπαθώντας να βρουν τα φάρμακά τους στο δαίδαλο των 15 Υπουργικών Αποφάσεων που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξέδωσε ο τέως Υπουργός κ. Λοβέρδος, είναι εκατοντάδες, ο Φ.Σ.Α. είναι αποφασισμένος να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Διότι μνημόνια και λιτότητα ούτε στο χώρο του φαρμάκου μπορεί να υπάρξει. Θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.»