Τι θα κάνει σε 30 μέρες ο νέος υπουργός Υγείας;

  • Iatropedia
Τι προλαβαίνει άραγε να …σώσει ο πανεπιστημιακός νέος υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας έως τις 17 Ιουνίου;

Πιθανώς τίποτε αλλά ο ίδιος θα προσπαθήσει να βελτιώσει έστω και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, τις συνθήκες στο ΕΣΥ. Θα επιχειρήσει να βελτιώσει πρωτίστως τις συνθήκες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, πράγματα βέβαια που ακούγεται ανέφικτο αλλά όπως είπε μετά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του: «50 χρόνια από όταν μπήκα στη Σχολής της Ιατρικής έχω βιώσει την έκφραση του ανθρώπινου πόνου από κοντά και άρα είναι αδύνατον να μην προσπαθήσω να προσφέρω κάτι περισσότερο» και πρόσθεσε, «το συμπυκνώνω σε μια λέξη: αξιοπρέπεια, για τον έλληνα άρρωστο, το συγγενή, το φοιτητή, τον εργαζόμενο».

Βέβαια ο κ.Κίττας δεν παρέλειψε να διευκρινίσει: ότι η κυβέρνηση στην οποία ανήκει έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές με ομαλότητα, όμως το γεγονός ότι προέρχεται από το χώρο της υγείας και της παιδείας δεν του επιτρέπει: «να μην κάνει κάτι παραπάνω από ότι του ζητείται και να μείνει μόνο στη διαχείριση καθηκόντων».

Πάντως ένα άλλο πρόβλημα που θα έχει ο νέος υπουργός είναι ότι θα εργάζεται με ελάχιστους ανθρώπους καθώς εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο αποχώρησαν και όλοι οι υφυπουργοί με τους συνεργάτες τους. Εξαίρεση οι Γενικοί Γραμματείς που παραμένουν στις θέσεις τους.

Σε κατ ιδίαν συνομιλίες πάντως ο κ.Κίττας δεν έκρυβε την έκπληξή του για την επιλογή να ορισθεί υπουργός Υγείας. «Δεν ήξερα τίποτε όταν μου τηλεφώνησα. Που να το περιμένω…» έλεγε χαρακτηριστικά τα πρώτα λεπτά της εισόδου του στο νέο γραφείο του της οδού Αριστοτέλους.

Τώρα σχετικά με το αν θα παραμείνει και μετά τη 17η Ιουνίου σε περίπτωση που δε σχηματισθεί και πάλι κυβέρνηση ή στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας δήλωσε άγνοια αλλά τα χαμόγελα δεν έλειπαν από τα χείλη του όλο νόημα…