Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί το καλοκαίρι;

  • Iatropedia
Σοβαρά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει το καλοκαίρι στους διαβητικούς. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες κινδύνου

Πίνετε πολύ νερό: Οι διαβητικοί έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν αφυδάτωση λόγω του υψηλού επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Για αυτό πίνετε νερό.

Πείτε όχι στα αναψυκτικά: Τα αναψυκτικά περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης και επεξεργασμένων ουσιών, που αντενδείκνυνται ειδικά σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη.

Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους: Από τις 11:00 έως τις 15:00 καλό είναι να μην εκτίθεστε σε εξωτερικό χώρο. Αν μάλιστα ανήκετε σε εκείνη την περίπτωση των διαβητικών, που πάσχουν και από αλλεργίες του δέρματος, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Κρατήστε τις τιμές

Είναι πολύ καλό να κρατάτε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, προκειμένου να μπορείτε ανάλογα το αποτέλεσμα να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και να τα διατηρείτε φυσιολογικές τις τιμές. Αυτό επιβάλλεται το καλοκαίρι, όπου ο καιρός απαιτεί περισσότερη προσοχή.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι ευαίσθητα και πρέπει να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να απεικονίζουν σωστά την κατάσταση του οργανισμού.

πηγη: www.health.com