Τι ώρες θα υπάρχει γιατρός στα πολυϊατρεία στο ΠΕΔΥ! Όλες οι ρυθμίσεις

  • Iatropedia
Με προβλήματα και κενά ανοίγουν τις πύλες τους τα πολυϊταρεία τα οποία θα ανήκουν πλέον στο ΠΕΔΥ. Όλα τα ωράριο λειτουργίας-εργασίας..

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα χρειαστεί καιρός όπως φαίνεται για να περάσουν τα πολυϊατρεία σε 24ωρη λειτουργία καθώς μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης γιατρών ακόμη και στις πρώτες μέρες οπότε και οι μονάδες δε θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Με βάση την εγκύκλιο που απέστειλαν οι υγειονομικές περιφέρειες τα πολυιατρεία που ανοίγουν τις πύλες τους για τους 10 εκατ. των ασφαλισμένων θα λειτουργούν κατά τις εργάσιµες ηµέρες (∆ευτέρα έως Παρασκευή) από τις07.00 έως και τις 19.00.

Στη συνέχεια με βάση τις ρυθμίσεις που θα κάνουν οι περιφερειάρχες υγείας και σύμφωνα με το προσωπικό που θα διαθέτουν, σταδιακά το ωράριο τους θα διευρυνθεί ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσουν οι μονάδες υγείας να εξυπηρετούν όλο το 24ωρο. Βέβαια το σχέδιο αυτό μοιάζει μάλλον πολύ …μακρινό δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ενοποίηση όλων των πολυιατρείων με τα Κέντρα Υγείας, να προσληφθεί έστω επικουρικό προσωπικό ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που επέλεξαν να εργασθούν στο ΠΕΔΥ κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία, μέχρι να γίνει η αξιολόγηση τους και να ενταχθούν πλήρως στον κλάδο ιατρών του ΕΣΥ, απολαμβάνοντας και τις σχετικές αποδοχές, το ωράριό τους θα είναι οκτάωρο και ορίζεται από τις 07.00 έως και τις 15.00 ή από τις 11.00 έως και τις 19.00 αντίστοιχα, ανάλογα µε τις ανάγκες της Μονάδας Υγείας. Βέβαια οι γιατροί θα αργήσουν να αξιολογηθούν καθώς με βάση το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει σε 8 μήνες από σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κερδισμένη μάχη της…ασπιρίνης! Όλο το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Πως θα πάρετε έγκριση για εξωσωματική γονιμοποίηση! Όλα τα δικαιολογητικά

Νοσοκομεία τέλος σήμερα και αύριο! Χωρίς γιατρούς-εργαζόμενους το ΕΣΥ

«Έκλεισαν» τα φάρμακα με τρόικα! Εκτός σούπερ-μάρκετ τα ΜΗΣΥΦΑ