Τι να μην τρώτε ποτέ!

  • Iatropedia
Άνθρωποι είμαστε και διατροφικές ατασθαλίες όλοι κάνουμε ακόμη και αν τηρούμε μια υγιεινή διατροφή.Δείτε όμως ποια τρόφιμα δεν πρέπει να τρώμε αφού δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα καλό στην υγεία μας.

Πατατάκια τα αμαρτωλά

Μπορεί να είναι νόστιμα αλλά εκτός από θερμίδες δεν προσφέρουν κάτι άλλο στον οργανισμό. Αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε πατατάκια καλό είναι να μην το παρακάνετε με την ποσότητα.

Αλλαντικά και άλλα

Η υπερβολική κατανάλωση αλλαντικών και άλλων επεξεργασμένων κρεάτων αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων υγείας.

Ποτά με πολύ ζάχαρη

Τα ενεργειακά ποτά και τα αναψυκτικά με πολύ ζάχαρη περιέχουν πολλές θερμίδες και συντηρητικά τα οποία συνδέονται με την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Trans-λιπαρά

Διάφορες τροφές που περιέχουν trans-λιπαρά είναι καλό να αποφεύγονται να καταναλώνονται αφού έχουν ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Λίγες θερμίδες

Το τελευταίο καιρό τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν κατακλυσθεί από προϊόντα τα οποία πλασάρονται ως τροφές με λίγες θερμίδες.

Όμως έρευνες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι η κατανάλωση τους όχι μόνο δεν αδυνατίσουν όσους τα χρησιμοποιούν αλλά φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αυτό γιατί περιέχουν πολλή ζάχαρη προκειμένου να είναι αρεστά από τους καταναλωτές.

πηγήhttp://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;