Τι είναι η δίαιτα DNA και τι πρέπει να προσέχετε

  • Iatropedia
Η δίαιτα DNA δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εξειδικευμένο για εσάς διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στα δικά σας γονίδια και το οποίο, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Τριέστης στην Ιταλία, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε 33% περισσότερο σωματικό βάρος, σε σύγκριση με τις κοινές δίαιτες.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρ Nicola Pirastu, πήραν δείγματα DNA από 87 παχύσαρκους ανθρώπους και τους παρακολούθησαν για 2 χρόνια καθώς εκείνοι ακολουθούσαν την δίαιτα DNA.

Τι σημαίνει αυτό; Στην αρχή του πειράματος, ελήφθησαν δείγματα DNA από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στη συνέχει ακολούθησαν ένα διατροφικό πλάνο βασισμένο σε 5 ξεχωριστές περιπτώσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα του DNA.

Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης άλλοι 104 άνθρωποι που ακολούθησαν “κλασικές” δίαιτες, όπου κατανάλωναν 600 θερμίδες το πολύ κάθε μέρα.

Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ακολούθησαν την δίαιτα DNA έριξαν το Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 1,8 μονάδες κατά μέσο όρο, ενώ οι υπόλοιποι κατά 1,3 μονάδες. Επίσης, οι πρώτοι, αύξησαν την μυική τους μάζα κατά 6,1% έναντι 5,3% των δεύτερων.

Σε άλλη έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρώπινης Γενετικής στο Μιλάνο, 191 παχύσαρκοι άνθρωποι που ακολούθησαν την δίαιτα DNA έχασαν 33% περισσότερο σωματικό βάρος σε σύγκριση με επίσης παχύσαρκους ανθρώπους, ακολούθησαν άλλες δίαιτες.

Η δίαιτα DNA είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο μέσω της σελίδας dnafit.com, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να εξακριβωθεί το κατά πόσον είναι ασφαλής.

Μην κάνετε καμία κίνηση να αγοράσετε το “πακέτο” που προσφέρεται και με το οποίο μπορείτε να κάνετε ένα ιδιότυπο τεστ DNA στον εαυτό σας και να επιλέξετε κάποιο από τα προσφερόμενα διατροφικά πλάνα, χωρίς να μιλήσετε με τον γιατρό σας!

Το πλάνο για την δίαιτα DNA φέρεται να κοστίζει περίπου 140 ευρώ. Είναι πιθανό αυτή η δίαιτα να ταιριάζει όντως σε εσάς και να δείτε καλά αποτελέσματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την ακολουθήσετε χωρίς την συμβουλή ενός γιατρού ή διατροφολόγου.

http://www.dailymail.co.uk/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίαιτα Perricone: Το πλάνο 3 ημερών για να ξεκινήσετε!

Δίαιτα «Eco-Atkins: Όλα όσα θέλετε να μάθετε