Τι είδε ο …Κινέζος στα ελληνικά φάρμακα!

  • Iatropedia
Ήλθαν είδαν και δεν απήλθαν με άδεια χέρια οι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που βρίσκονταν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας καθώς όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν συνεργασία με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και θα αγοράζουν ελληνικά φάρμακα! Τι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών;

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Υφυπουργού Υγείας της Κίνας κ. Huang Jiefu στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι τάσεις και οι εξελίξεις που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της υγείας και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις των δύο κρατών. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξήραν την ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων που κυκλοφορούν στις αγορές του εξωτερικού, επισημαίνοντας τη σημασία της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων ορθής παραγωγής ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δυνατότητα εισαγωγής φαρμάκων ελληνικής ευρεσιτεχνίας . Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την από κοινού ανάπτυξη φαρμάκων με βάση τη σημαντική εμπειρία των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προτύπων.

Ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΦ, Δημήτρης Δέμος, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η πραγματοποίηση της συνάντησης και το πνεύμα της συζήτησης αναδεικνύουν την διεθνή αναγνώριση που έχουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την ποιότητα των προϊόντων τους και την τεχνογνωσία τους. Η προοπτική εξαγωγών ελληνικών φαρμάκων στην τεράστια αγορά της Κίνας είναι υπαρκτή και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες».