Τι εμφανίστηκε πάλι στους διαδρόμους των νοσοκομείων;

  • Iatropedia
Το φαινόμενο γνωστό εδώ και χρόνια. Πολλοί υπουργοί επιχείρησαν να το καταπολεμήσουν όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα. Τώρα είναι πάλι εδώ και μάλιστα με τον πιο…δυναμικό τρόπο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το φαινόμενο των ράντζων φαίνεται ότι επιστρέφει …δριμύτερο με τα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία να διαθέτουν πλέον πτυσσόμενα κρεβάτια στους διαδρόμους για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Όσο κι αν κάποιοι διοικητές επιχειρούν να τα κρύψουν κρύβοντάς τα και στριμώχνοντάς τα μέσα στους θαλάμους, τα ράντζα εμφανίζονται και πάλι.

Στο νοσοκομείο Αττικόν οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ουσιαστικά από κει δεν εξαφανίστηκαν ποτέ. Απλώς πολλαπλασιάστηκαν. Και αυτό –όπως όλα δείχνουν- οφείλεται στο γεγονός ότι τα μικρά νοσοκομεία κλείνουν ή θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και όλη η κίνηση των ασθενών μεταφέρεται στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

«Το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει με ασφάλεια για τους ασθενείς και το προσωπικό του. Τα ράντζα εξακολουθούν να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους. Αιτία είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου» σημειώνει το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Αττικόν».

Και στον Ευαγγελισμό τα πράγματα δεν είναι καλύτερα καθώς η εφημερία ειδικά στην ψυχιατρική κλινική ξεκινά με τουλάχιστον 20-25 ράντζα στο διάδρομο.

Και τα υπόλοιπα ψυχιατρικά νοσοκομεία όπως το Δαφνί δεν κάνουν εφημερία χωρίς να έχουν διψήφιο αριθμό ράντζων στο διάδρομο. Μόλις πριν λίγες ημέρες το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής μετρούσε 70 πτυσσόμενα κρεβάτια στο διάδρομο.

Και όπως φαίνεται η κατάσταση θα συνεχισθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο δρόμο γιατροί εργαζόμενοι για την κινητικότητα! Πότε «παγώνουν» τα νοσοκομεία

Έρχονται τα μέτρα για τα φάρμακα! Τι ακριβαίνει τι μειώνεται

ΣΟΚ: Αυξήθηκαν 43% οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης. Τι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω