Τι απαντά η Φωτεινή Σκοπούλη για τις κατηγορίες περί απευθείας ανάθεσης για τον ιό του Δυτικού Νείλου!

  • Iatropedia
Μετά από αρκετές ημέρες παραφιλολογίας και δημοσιευμάτων ότι η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη επιχείρησε να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά αντιδραστηρίων για τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, η υφυπουργός απαντά σε όσα την κατηγορούν. Να σημειωθεί ότι δημοσιεύματα έφεραν τη Φωτεινή Σκοπούλη να επιδιώκει να γίνει η αγορά από μια εταιρεία η οποία ήταν όμως και χορηγός του πανεπιστημιακού συζύγου της. Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της υφυπουργού.

Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία ενεπλάκησαν πολλοί. Από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίο υποχρεώθηκε να δώσει εντολή να γίνει διαγωνισμός μέχρι το ΚΕΕΛΠΝΟ που με ανακοίνωσή του αποστασιοποιήθηκε από τη Φωτεινή Σκοπούλη λέγοντας πως δεν είχε καμία οδηγία από τον υπουργό να κάνει απευθείας ανάθεση. Κάπου εκεί και ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς ο οποίος φέρεται να έχει εξασφαλίσει και 20.000 δωρεάν αντιδραστήρια από άλλη εταιρεία.

Το ζήτημα είναι ότι η υφυπουργός κατηγορήθηκε επί σειρά ημερών ότι μεροληπτούσε υπέρ μιας εταιρείας η οποία υπήρξε και χρηματοδότησης του συζύγου της καθηγητή Χ.Μουτσόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της Φ.Σκουπούλη ο καθηγητής Μουτσόπουλος, δε φαίνεται να έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον προϊστάμενο της συζύγου του αναπλ. Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Τι απαντά τώρα για όλα η υφυπουργός;

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στην επιστημονική έρευνα του συζύγου μου Καθηγητή Χ. Μουτσόπουλου και της λήψης μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του δυτικού Νείλου. Όποιος προσπαθεί να συσχετίσει τα άσχετα. είναι τουλάχιστον κακόπιστος και δόλιος.

Η συγκεκριμένη ανάθεση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εντός του απαιτούμενου για την αποτελεσματικότητά της χρόνου και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Καταγγέλλω κάθε προσπάθεια σπίλωσης του έργου μου που αποσπά την προσοχή μας από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας».