Θλίψη για τον Θ. Αγγελόπουλο- ερωτηματικά για το ΕΚΑΒ

  • Iatropedia
Βαρύ πένθος σε όλη την καλλιτεχνική οικογένεια και όχι μόνο προκάλεσε ο θάνατος του διάσημου έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου μετά από τροχαίο στην περιοχή της Δραπετσώνας. Ερωτηματικά προκαλεί η καθυστέρηση με την οποία έφθασε το ΕΚΑΒ στο σημείο του τροχαίου.

Ο Θ.Αγγελόπουλος παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα σε περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας ενώ βρισκόταν σε γυρίσματα στην περιοχή περίπου στις 7 το βράδυ της Τρίτης.

Αφού ανέμενε επί αρκετή ώρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε τελικώς στο ιδιωτικό νοσοκομείο Μετροπόλιταν για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο ο 77χρονος σκηνοθέτης οδηγήθηκε στο χειρουργείο για να αποκατασταθούν τα τραύματα, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε και υπέκυψε.

Βρισκόταν στη Δραπετσώνα για τα γυρίσματα του τελευταίου μέρους της τριλογίας του με τίτλο «Η άλλη θάλασσα». Ξαφνικά παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Στο μεταξύ αποκαλύπτεται ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε με αρκετή ώρα καθυστέρηση στο σημείο του τροχαίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννης Ροτζιόκος δήλωσε ότι πραγματοποιείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος ευθύνεται.

Από την άλλη όμως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ σημειώνουν ότι το πρώτο ασθενοφόρο χάλασε κατά τη διαδρομή προς τη Δραπετσώνα και το δεύτερο ασθενοφόρο έφθασε με 35 λεπτά καθυστέρηση.

Εκείνη την ώρα όμως οι δικοί του είχαν ήδη αποφασίσει να τον μεταφέρουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε για το θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη: «Η πατρίδα μας σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, έχασε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της, το Θόδωρο Αγγελόπουλο . Τα λόγια για την απώλεια της μεγάλης αυτής προσωπικότητας είναι περιττά. Νοιώθουμε όλοι μας συντριβή. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους αγαπημένους του.»