Θύελλα από τα λουκέτα σε νοσοκομεία! Ποια είναι τα επόμενα στη λίστα

  • Iatropedia
Μπροστά σε νέες βίαιες μετακινήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ καθώς πολλοί θα αλλάξουν θέση εργασίας ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί και να βρεθούν εκτός συστήματος. Άλλωστε η κυβέρνηση κλείνει άμεσα και άλλα νοσοκομεία και κλινικές. Τι ετοιμάζεται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ αρχικά (1ο, 7ο και τώρα 3ο) φέρνει νέα αναστάτωση στους εργαζόμενους του ΕΣΥ καθώς πλέον δε γνωρίζουν εάν αύριο θα έχουν δουλειά. Άλλωστε οι μετακινήσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι προς το παρόν στα πλάνα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, άγνωστο όμως τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις για το χθεσινό λουκέτο στο 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ σε συνδυασμό με την πολυκλινική και το παράρτημά της στο κέντρο της Αθήνας, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα σωματεία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική αλλά και τον Ευαγγελισμό όπου μετακινούνται οι περισσότεροι, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους καθώς όπως λένε κλείνουν ακόμη και πολύτιμα κρεβάτια εντατικής και ΜΑΦ. Ειδικότερα όπως σημειώνουν τα δύο σωματεία: «Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και, όλα αυτά, στο όνομα του εξορθολογισμού».

Αυτό όμως που τους ανησυχεί είναι ποιο θα είναι το επαγγελματικό τους μέλλον. «Μετακινούνται βάναυσα εργαζόμενοι με 3μηνες μετακινήσεις αρχικά. Καταργώντας δομές και οργανικές θέσεις, ο κίνδυνος απόλυσης είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το δημόσιο».

Κάτι βέβαια που δε φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα αν σκεφτεί κανείς ότι η τρόικα επιβάλει άμεσα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έστω και αν υποτίθεται τα νοσοκομεία εξαιρούνται.

Όμως το ζήτημα είναι ότι η επιχείρηση λουκέτα στα νοσοκομεία δε σταματά εδώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει να κλείσει συνολικά 661 κλίνες και τμήματα και 11.000 κρεβάτια στηριζόμενη όμως όπως λέει η ΟΕΓΕ σε λανθασμένα στοιχεία για την αποδοτικότητα των νοσοκομείων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia, τα αμέσως επόμενα στο χάρτη της διαγραφής είναι τα μικρά νοσοκομεία της Αττικής τα οποία περνούν ήδη από κόσκινο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει διακριτικές κινήσεις ώστε να περάσει το θέμα αβρόχοις ποσί, κάτι βέβαια που δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εύκολο. Άλλωστε οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς ήδη ετοιμάζουν νέο κύκλο αντιδράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω αιθαλομίχλης! Τι μέτρα θα ληφθούν

Άρχισε το ξήλωμα του ΕΣΥ! Κλείνουν και άλλες μονάδες

Ραδιενεργό ιώδιο για καρκινοπαθείς ασθενείς στο Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»!

Και απλήρωτοι και κουρεμένοι! Πότε θα εξοφληθούν οι πάροχοι της Υγείας

Ο Ιπποκράτης είναι άνεργος! Χωρίς δουλειά χιλιάδες γιατροί

«Μπλόκο» νοσοκομειακών γιατρών στα νόμιμα φακελάκια! Τι θα γίνει στο ΕΣΥ