Θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ το «κούρεμα» στην υγεία δια χειρός Λοβέρδου

e03bfe0602ca038471a8a43050c0e8cb.jpg
Με βασικό τίτλο "επικίνδυνες περικοπές στην Ελλάδα" οι New York Times μία από τις εφημέριδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο, αναφέρονται στα κάθε είδους "ψαλιδίσματα" που γίνονται στις παροχές των ελλήνων ασθενών.

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης γίνεται πλέον η Ελλάδα σε σχέση με τα ζητήματα υγείας αλλά και τις περικοπές στο ΕΣΥ.

Οι New York Times μιλούν για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και για τα "κουρέματα" που γίνονται στις παροχές προς τους ασθενείς με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, μέχρι πρότινος η Ελλάδα είχε ένα σύστημα υγείας που λίγο πολύ κάλυπτε τα πάντα. Όμως "τα τελευταία δύο χρόνια, οι πιστωτές της χώρας κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για δραματική μείωση του κόστους ώστε να περικοπεί το έλλειμμα".

Η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς και στις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και κάνει λόγο για: "κάθε είδους ελλείψεις προμηθειών, από χαρτί τουαλέτας μέχρι καθετήρες για σύριγγες".

Εκτός αυτού περιγράφει τις αναμονές στο σύστημα υγείας που υποχρεώνει ακόμη και καρκινοπαθείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν να περιμένουν.

Σε ότι αφορά στα φάρμακα αναφέρεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις στις οποίες οφείλονται πολλά εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα πολλές να μην είναι πια πρόθυμες να παράσχουν τα σκευάσματά τους στο ΕΣΥ.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends