«Θέλω να μείνουμε εδώ»! Τι είπε η μητέρα του 12χρονου που τραυματίστηκε από τον ανιματέρ

  • Iatropedia
Στην εντατική εξακολουθεί να βρίσκεται ο 12χρονος Ρώσος που δέχθηκε απίστευτες μαχαιριές με μανία από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ. Η μητέρα του που βρίσκεται με σχετική ψυχραιμία στο πλευρό του, θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Τι είπε στους Έλληνες αξιωματούχους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πρόκειται σίγουρα ένα από τα πιο θλιβερά περιστατικά που έχουν καταγραφεί επί ελληνικού εδάφους. Ένα 12χρονο παιδί που δίνει τη δική του μάχη στην εντατική και έχει να παλέψει και με τις επιπτώσεις στη μελλοντική του ζωή από τα άγρια χτυπήματα του 20χρονου Ολλανδού.

Άλλωστε το τραυματισμένο παιδί διατρέχει ξεκάθαρα πιά τον κίνδυνο να παρουσιάσει αναπηρία στα κάτω άκρα καθώς ούτε κατά την πολύωρη επέμβαση που υπεβλήθη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι γιατροί κατόρθωσαν να εγγυηθούν την αποτροπή μιας μόνιμης βλάβης. Ο 20χρόνος διασκεδαστής προκάλεσε βλάβη στο νωτιαίο μυελό του άτυχου παιδιού με τη μανία με την οποία τον μαχαίρωνε.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά το 12χρόνο έχει να αντιμετωπίσει και μια ανίατη ασθένεια την οποία γνώριζαν οι γιατροί από την πρώτη στιγμή που του έκαναν εισαγωγή στο Παίδων. Η μητέρα του ενημέρωσε την ιατρική ομάδα προκειμένου η αντιμετώπιση να είναι πιο ενδεδειγμένη και προσεκτική.

Ωστόσο το συγκεκριμένο νόσημα δεν επιβαρύνει καθόλου την κατάσταση της υγείας του παιδιού σε σχέση τουλάχιστον με τα σοβαρά τραύματα που φέρει.

Πάντως οι γιατροί θα είναι σε θέση να μιλήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού και την ενδεχόμενη αναπηρία μόλις αποσωληνωθεί κάτι για το οποίο θα απαιτηθούν λίγες ημέρες. Μόνο τότε θα μπορέσουν να εκτιμήσουν την έκταση της βλάβης καθώς θα τον υποβάλουν σε ειδικά τεστ κινητικότητας.

Η άμεση ανταπόκριση πάντως των ελληνικών υγειονομικών αρχών φαίνεται ότι έκανε τη μητέρα του αγοριού να επιθυμεί να παραμείνει ο γιος της για τη θεραπεία στην Ελλάδα. Όπως η ίδια δήλωσε στον επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Παναγιώτη Ευσταθίου: «παρότι μου προτάθηκε από τη Ρωσική κυβέρνηση να μεταφερθεί, νοιώθω καλά εδώ και θα μείνουμε». Και επειδή ακριβώς είναι πιθανό ο 12χρόνος να παραμείνει στην Ελλάδα και για αποκατάσταση, η μητέρα φιλοξενείται από το ελληνικό υπουργείο Υγείας σε ξενοδοχείο δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων.

Άλλωστε μάνα και παιδί είναι σχεδόν μόνοι δεδομένου ότι ο πατέρας έχασε τη ζωή του εδώ και επτά χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ο Ολλανδός Πρέσβης ζήτησε συγνώμη για το όλο τραγικό περιστατικό από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο εκφράζοντας μάλιστα τη διάθεσή του να προσφέρει ότι χρειαστεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και με ανίατη ασθένεια ο 12χρονος Ρώσος

Αποκάλυψη Δημόκριτου: Οι Ελληνίδες έχουν 4 «ένοχα» γονίδια για καρκίνο μαστού! Ποια είναι

Τι θα συνέβαινε εάν οι άνδρες βίωναν τον πόνο της γέννας; ΒΙΝΤΕΟ

Κήλη στους άνδρες: Μην σηκώνετε βάρη