Θανάσης Παπαθανάσης: Το φαρμακείο στήριξε τους πολίτες με κάθε τρόπο στην περίοδο της κρίσης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Career Fair Patras που διοργανώθηκε από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών με εξαιρετικούς εισηγητές από την πολιτική, το Πανεπιστήμιο και τους παραγωγικούς φορείς συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης μιλώντας στο πάνελ με θέμα "η πραγματικότητα των νέων επαγγελματιών". Όπως τόνισε, το φαρμακείο στήριξε τους πολίτες την περίοδο της κρίσης ενώ αποτελεί και βασικό πυλώνα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε τον τεράστιο ρόλο του Φαρμακείου ως πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την εξοικονόμηση χρημάτων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είπε συγκεκριμένα:

» Η πρόληψη και η συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία εξοικονομούν τεράστια ποσά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 12 δις ευρώ ήταν το κόστος μόνο σε μία χρονιά στην ΕΕ από τη μη σωστή συμμόρφωση στη θεραπεία».

Επίσης ύστερα από ερωτήσεις του κοινού ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε:

«Ο κλάδος του φαρμάκου στην Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικά έσοδα για κλινικές μελέτες και Έρευνα και Ανάπτυξη καθιστώντας την Ελλάδα » clinical hub» της ΕΕ. Αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Έτσι θα εξασφαλιστούν νέες θεραπείες με καινοτόμα φάρμακα, θέσεις εργασίας καλά αμοιβόμενες και θα σταματήσει η αιμορραγία νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό»