Θα πουληθεί τελικά το Ντυνάν; Τι είπαν Άδωνις -Μαρτίνης

  • Iatropedia
Το μεγάλο θέμα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Υγείας και του πρόεδρου του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και παρ αυτά συνεχίζουν κανονικά να εργάζονται και να φροντίζουν τους ασθενείς. Η διοίκηση του Ντυνάν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την πώληση του νοσοκομείου ενώ ήδη έχει “κλείσει” ο βασικός ενδιαφερόμενος. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα δεν τελειώνουν καθώς τα δάνεια του ιδρύματος είχαν μεταφερθεί στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί περαιτέρω δυσκολίες λόγω του κουρέματος που έγινε στο νησί.

Πάντως το σενάριο να ενταχθεί και να υιοθετηθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα από το ΕΣΥ παρότι είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν, έχει αποκλεισθεί από την τρόικα. Αντίστοιχη στάση τηρεί και η κυβέρνηση καθώς η ένταξη του Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα εκτιμάται ότι θα αύξανε τις δαπάνες παρά καλό θα έκανε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Υγείας με τον επικεφαλής του νοσοκομείου, ο κ.Μαρτίνης έθεσε στον κ.Γεωργιάδη το ζήτημα της πώλησης του νοσοκομείου η οποία φαίνεται ότι προχωρά αλλά με πολλά προσκόμματα. Στη διαδικασία υπάρχουν και αγκάθια καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι με εξώδικα που αποστέλλουν στο υπουργείο Υγείας και κοινοποιούν στο Ντυνάν, θεωρούν ότι δεν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία. Αποτέλεσμα είναι να έχει ουσιαστικά καθυστερήσει η όλη υπόθεση και οι εργαζόμενοι να είναι στον αέρα καθώς ένας επενδυτής θα μπορούσε να φέρει τη λύση και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.