Θα παραμένουν οι νέοι γιατροί στα νοσοκομεία μέχρι να καλυφθεί η θέση τους από τον επόμενο ειδικευόμενο

  • Iatropedia
Δεν θα "στερέψουν" τελικά τα δημόσια νοσοκομεία από νέους γιατρούς...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών και μετά τον τερματισμό της εξάσκησής τους και την λήψη του τίτλου ειδικότητας αλλά και ενδιάμεσα στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται από την μεταφορά τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αποφάσισε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Για το θέμα είχαν υπάρξει από πριν από τις εκλογές πολλές αντιδράσεις καθώς η άμεση αποχώρηση των νέων ειδικών αυτών γιατρών, αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία έρμαια της υποστελέχωσης που παρατηρείται.

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε καταγγείλει μάλιστα ότι αποδυναμώνονταν τα νοσοκομεία εξαιτίας των «απολύσεων» των ειδικευόμενων γιατρών.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας τροποποίησε την απόφαση και στο τέταρτο εδάφιο της β΄ παραγράφου του κεφαλαίου παράταση συμβάσεων αναφέρεται ότι: «Ιατροί που έχουν ολοκληρώσει τον χρόνο εκπαίδευσής τους και παραμένουν με παράταση της σύμβασής τους στην οργανική τους θέση, δύνανται να παραμείνουν μέχρι την ημερομηνία της λήξης της σύμβασής τους και στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της παράτασής τους έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας. Ιατρός που συμπληρώνει το πρώτο εξάμηνο της παράτασης παραμονής του και επιθυμεί την έγκριση της αίτησής του για παράταση παραμονής ενός εξαμήνου ακόμη, υποχρεούται να καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση που να δηλώνει ότι δεν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας».