TEVA: Αναπροσαρμογή λειτουργικού μοντέλου και όχι φυγή από την Ελλάδα

  • Iatropedia
Με στόχο τη βιωσιμότητα και την παραμονή της στην Ελλάδα, η Teva προχώρησε σε αναπροσαρμογή του λειτουργικού της μοντέλου στη χώρα. Στόχος της παραμένει η εξυπηρέτηση της ελληνικής αγοράς μέσα από τη διασφάλιση ενός σταθερού και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, "η Teva θα συνεχίσει να στηρίζει την επιστημονική ιατρική κοινότητα και θα παραμείνει βαθιά αφοσιωμένη στους ασθενείς διατηρώντας τη διάθεση όλων των προϊόντων της που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά. Θα διασφαλίσει την παροχή των φαρμάκων της στην ελληνική αγορά και προς όλους τους ασθενείς, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία και βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της".

Και συνεχίζουν: «Για εμάς στην Teva, η ευημερία του ασθενή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και πιστεύουμε ότι οι ασθενείς καθώς και η ιατρική κοινότητα θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν τα υψηλά επαγγελματικά μας πρότυπα και την προστιθέμενη αξία που προσφέρουμε στην ελληνική αγορά».

Με βάση τις εξελίξεις, ο κ. Κωνσταντίνος Φιτσώρος, μέχρι χθες γενικός διευθυντής της εταιρείας, αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης θα είναι ο γενικός διευθυντής, διατηρώντας παράλληλα την τρέχουσα θέση του ως οικονομικός διευθυντής.

Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης [NYSE]: TEVA) είναι μια κορυφαία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας λύσεις υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή σε εκατομμύρια άτομα κάθε μέρα. Με έδρα το Ισραήλ, η TEVA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γενοσήμων στον κόσμο, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 μόρια και παράγει ένα ευρύ φάσμα γενοσήμων φαρμάκων, σχεδόν, για κάθε θεραπευτική κατηγορία. Στα πρωτότυπα φάρμακα η TEVA κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο σε καινοτόμες θεραπείες για διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης του πόνου, καθώς και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων για το αναπνευστικό σύστημα. Η TEVA αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο γενοσήμων, όσο και πρωτότυπων φαρμάκων μέσα από ένα ενοποιημένο Παγκόσμιο Τμήμα ¨Έρευνας και Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσει νέους τρόπους αντιμετώπισης των ανικανοποίητων αναγκών των ασθενών, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης φαρμάκων με συσκευές, υπηρεσίες και τεχνολογίες. Τα καθαρά έσοδα της Teva το 2014 ανήλθαν σε 20,3 δις δολάρια.

Η Teva Hellas, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 και διαθέτει σκευάσματα, στις κατηγορίες των καινοτόμων, γενοσήμων και βιο-ομοειδών φαρμακευτικών σκευασμάτων.