Τεράστια τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ – Στάση εργασίας των εργαζομένων την προσεχή Τρίτη

ac673484f5b6b2d2c73d6b1f4eab65e1.jpg
Την σκυτάλη της διαμαρτυρίας από τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, παίρνουν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιώντας 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου από τις 09:00 ως τις 12:00 το μεσημέρι. Το τρίωρο αυτό μάλιστα καλούν τους συναδέλφους τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ώστε να καταστεί σαφές σε όλους τους αρμόδιους, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ είναι πολλά και σοβαρά, τόσο οικονομικής όσο και θεσμικής φύσεως.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ζητούν και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματά τους, που χρονίζουν...

Μεταξύ των προβλημάτων αυτών ξεχωρίζει το γεγονός ότι ο αριθμός των εν λειτουργία ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται λόγω σοβαρών βλαβών αλλά και λόγω τεράστιας έλλειψης ανταλλακτικών. Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διαγωνισμό νέων ασθενοφόρων για την αντικατάσταση πλήρως του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ, ο οποίος ανέρχεται πανελλαδικά σε περισσότερα από 600 οχήματα , ενώ ο διαγωνισμός για την αγορά ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ "καρκινοβατεί χρόνια".

Επιπλέον ο προϋπολογισμός βαίνει μειούμενος κάθε χρόνο, και δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι στιγμής για πρόσληψη διασωστών και τεχνικού προσωπικού.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends