Τεράστια τα προβλήματα στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας

  • Iatropedia
Διοικητές ογκολογικών και άλλων νοσοκομείων του ΕΣΥ που παρέχουν ογκολογικές υπηρεσίες, διευθυντές φαρμακείων και ογκολόγοι διευθυντές των αντιστοίχων τμημάτων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων συναντήθιηακν χθες με τον Π. Κουρουμπλή. Και ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε και σε αυτούς προσλήψεις!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας απαρίθμησαν στον υπουργό Υγείας οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων. Μεταξύ αυτών, η έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, η συναξιοδότηση ογκολόγων-παθολόγων με πολυετή πείρα, η μη επάρκεια του επικουρικού προσωπικού αλλά και το γεγονός ότι η πρόσληψη επικουρικών δεν λύνει το πρόβλημα ήταν τα πρώτα θέματα που τέθηκαν στον υπουργό.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής των πανεπιστημιακών υποτρόφων στα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων ενώ οι εκπρόσωποι των ογκολογικών νοσοκομείων για παιδιά τόνισαν την ανάγκη τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τις εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες, προσθέτοντας ότι στο ΚΕΣΥ δεν υπάρχει εκπροσώπηση της παιδιατρικής ογκολογίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη αύξησης του αριθμού και της έκτασης των κλινικών μελετών που πραγματοποιούνται στη χώρας μας, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η δυσκολία κάλυψης των εφημεριών και η ανάγκη δημιουργίας αρχείου ογκολογικών ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς εξετάσεις οι καρκινοπαθείς! Ποιες ειδικότητες γιατρών “μπλόκαρε” ο Βορίδης

Απίστευτο: Χάθηκαν 10 καρκινοπαθείς γιατί δεν είχαν χρήματα για εξετάσεις!