Τενοντίτιδα: Δείτε πως θα περάσει ο πόνος!

  • Iatropedia
Η τενοντίτιδα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο προκαλείται, όταν μια φλεγμονή δημιουργηθεί στις αρθρώσεις. Ο έντονος πόνος βασανίζει τη ζωή των πασχόντων και πολλές φορές αναστατώνει την καθημερινότητα τους. Δείτε τι να κάνετε για να περάσει ο πόνος.

Ανάπαυση

Η ανάπαυση αποτελεί το κλειδί για την άμεση ανακούφιση των πασχόντων. Αν η τενοντίτιδα αποδειχτεί ότι είναι σοβαρή, ίσως να χρειαστείτε φυσικοθεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει τον τραυματισμό σας και να συμβουλεύει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας.

Βάλτε πάγο

Ο πάγος αντιμετωπίζει τον πόνο και τη φλεγμονή. Έτσι τις πρώτες 24 ώρες βάλτε μια κρύα κομπρέσα για 20-30 λεπτά ή τοποθετήστε παγάκια σε μια πλαστική σακούλα και εφαρμόστε στην περιοχή που πονά. Αποφύγετε τις ζεστές κομπρέσσες τις πρώτες 24 ώρες αφού μπορεί να χειροτερέψει τη φλεγμονή.

Σε στήριξη

Στις πρώτες ημέρες, τυλίξτε το σημείο που πονά με ειδικούς επιδέσμους. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές πως να τις χρησιμοποιήσετε.

Ψηλά

Αν κρατάτε το σημείο που πονά ψηλά τότε μείωνετε το πρήξιμο. Για αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε την τραυματισμένη περιοχή μεγαλύτερη από την καρδιά σας, αν είναι δυνατόν.

Νάρθηκας

Μερικές φορές ένα τραυματισμένο άκρο πρέπει να ακινητοποιηθεί σε ένα νάρθηκα.

Προσοχή όμως γιατί η παρατεταμένη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία και απώλεια της κίνησης. Για να ξεπεράσετε το πρόβλημα μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ασκήσεις με έναν φυσιοθεραπευτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών.

πηγή:http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να ''χτυπήσετε'' τους πόνους της τενοντίτιδας;