Τελειώνουν οι μέρες των διοικητών στο ΕΣΥ- Θα αλλάξουν μέσα στον μήνα

  • Iatropedia
Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών διοικητών θα αντικατασταθεί εντός του Νοεμβρίου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, "έναν μήνα που δεν έχουμε μιλήσει, έχει γίνει τεράστια δουλειά προετοιμασίας. Και θα φανεί σε πολλαπλά επίπεδα, από το ΕΚΑΒ μέχρι τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι τα νοσοκομεία και τα λοιπά...».

της Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, ξεκαθάρισε ο κ. Πολάκης, τονίζοντας ότι «αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι μέσα σε οκτώ μέρες διορίστηκαν 58 επικουρικοί, που δεν είχαν διοριστεί εδώ και πολλούς μήνες, ενώ θα υπάρξει μια σχετική έκρηξη στους διορισμούς με την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής των προϋπολογισμών».

Πάντως σε ό,τι αφορά τους διοικητές είναι γεγονός ότι αξιολογήθηκαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και παράγοντες του υπουργείου Υγείας και οι περισσότεροι έλαβαν πολύ χαμηλή βαθμολογία που δεν ξεπερνά το 3 στα 10!

Κάποιοι ελάχιστοι -που μετριώνται στα δάχτυλα- έχουν πάρει ωστόσο καλή βαθμολογία και αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία θα αποχωρήσει δίνοντας την θέση τους σε διοικητές που θα έχουν σχετικές σπουδές, θα είναι «άφθαρτοι» αλλά και αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες… Κατά πόσον οι επιλογές είναι σωστές, θα φανεί λίγο καιρό αφού αναλάβουν το δύσκολο έργο τους.