Τελικώς μισθοί στα νοσοκομεία και όχι ένα… πιάτο φαγητό!

  • Iatropedia
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το έγγραφο του νομικού συμβούλου της 2ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) που σημείωνε ότι απαγορεύεται ρητώς στους εργαζόμενους των νοσοκομείων να κάνουν επίσχεση εργασίας έστω κι αν δεν πληρώνονται και αντί μισθών να διεκδικούν δωρεάν… σίτιση, η επικεφαλής της ΥΠΕ τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Το έγγραφο του νομικού συμβούλου δεν είχε προηγούμενο! Υπογράμμιζε ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δεν μπορούν να κάνουν επίσχεση εργασίας καθότι πρόκειται για προνόμιο του ιδιωτικού τομέα. Ακόμη και αν τους οφείλονται μισθοί ή δεδουλευμένα από πρόσθετες υπερωρίες, πρέπει να δουλεύουν κανονικά.

Τώρα αν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, ο …γαλαντόμος νομικός τους έδινε το δικαίωμα να ζητήσουν δωρεάν φαγητό από το δημόσιο!!

Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου φαίνεται ότι έκανε και τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας γιατρό Χριστίνα Παπανικολάου να θέλει να απολογηθεί…

Σε έγγραφό της προς τους διοικητές νοσοκομείων υπογραμμίζει ότι εκ παραδρομής τους κοινοποιήθηκε η συγκεκριμένη γνωμοδότηση, η οποία αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο του νομικού συμβούλου.

«…εκφράζει αποκλειστικά την προσωπική, τυπική, νομική άποψη του υπογράφοντος και όχι τη θεσμική και πολιτική άποψη της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ» λέει η κ.Παπανικολάου και συμπληρώνει: «η επίσχεση εργασίας για καταβολή αμοιβής δεδουλευμένων, αποτελεί αναφαίρετο και θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων, με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται μία minimum ασφαλής λειτουργία των νοσοκομειακών και λοιπών φορέων με την παρουσία προσωπικού ασφαλείας, για την παροχή υπηρεσιών επείγουσας φροντίδας».