Tea Tree: Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει;

  • Iatropedia
Το Tea Tree Oil έχει χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια για τις αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες του. Πλέον αποτελεί ένα κοινό συστατικό που περιέχεται σε σαμπουάν, αποσμητικά και αντιμετωπίζει παθήσεις όπως η ακμή και το έκζεμα.

Η χρήση του είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη αφού χρησιμοποιείται για βακτηριακές και μυκητιακές δερματικές παθήσεις όπως το απόστημα, οι πληγές, τα κονδυλώματα, τα εγκαύματα , το πόδι του αθλητή, τον έρπη, τα εξανθήματα, ερεθισμούς του δέρματος και η πιτυρίδα.

Για δερματικά προβλήματα

Είναι γνωστό ότι καταπολεμά πολλές παθήσεις του δέρματος όπως τα τσιμπήματα εντόμων, τις μυκητιασικές λοιμώξεις, τα εγκαύματα, τη φλεγμονή και τον έρπη ζωστήρα.

Πόδι του αθλητή. Η χρήση της κρέμας από έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να ανακουφίσει από τη φαγούρα και το κάψιμο που προκαλεί η νόσος.

Επίσης έχει βρεθεί ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τις λοιμώξεις από μύκητες στα νύχια.

Νεότερες έρευνες έδειξαν ότι το έλαιο αυτό είναι λιγότερο ερεθιστικό για τη θεραπεία του προσώπου από την ακμή

Κακή αναπνοή

Μια ακόμη χρήση του είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κακής αναπνοής, της φλεγμονής των ούλων και της ουλίτιδας. . Βάλτε 3 σταγόνες σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή προσθέστε μια σταγόνα στην οδοντόκρεμα σας πριν το βούρτσισμα.

Πάντως το έλαιο αυτό δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες ή αυτές που θηλάζουν.

Επίσης όσοι έχουν αλλεργία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

πηγήhttp://www.newhealthguide.org