Τατουάζ: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

  • Iatropedia
Το τατουάζ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι σπεύδουν να χαράξουν συνήθως τέτοια εποχή το σχέδιο που επιθυμούν. Τι να προσέξουν πριν το κάνουν; Ποιούς κινδύνους εγκυμονεί;

Αλλεργία

Το μελάνι που χρησιμοποιείται για να ''χαραχθεί'' το τατουάζ μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και φλεγμονές σε πολλούς ανθώπους.

Μερικές βαφές ειδικά το κόκκινο θεωρείται ότι μπορεί να φουντώσει μια αλλεργία.

Αρχικά εκδηλώνεται φαγούρα ή εξάνθημα στην περιοχή γύρω από το τατουάζ.

Αν η φαγούρα είναι ήπια αντιμετωπίζεται με ειδικές κρέμες. Στην περίπτωση όμως που είναι έντονη η αλλεργική αντίδρασή καλέστε άμεσα τον γιατρό σας.

Λοιμώξεις του δέρματος

Αν ο καλλιτέχνης που σας έκανε το τατουάζ δεν καθαρίζει σωστά τον εξοπλισμό του θα μπορούσε να σας προκαλέσει μια μόλυνση στο δέρμα:

Πρήξιμο, έντονη ερυθρότηται ή και πύον είναι τα ύποπτα σημάδια. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας αφού μπορεί να χρειαστείτε αντιβιοτικά.

Αντιδράσεις στο φως

Μερικά μελάνια έχουν την τάση να αντιδρούν στο φως του ήλιου. Έτσι μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονή στο δέρμα και να το κοκκινίσουν.

Η κατάσταση αυτή είναι πιο συνηθισμένη με τα κίτρινα μελάνια, αλλά μπορεί να συμβεί και με τα κόκκινα.

Μεταδιδόμενες ασθένειες

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ηπατίτιδας Β ή C, ή τετάνου, ή HIV βεβαιωθείτε ότι οι βελόνες και άλλα μέσα αποστειρώνονται και τηρούνται όλα τα μέταρ υγιεινής.

Προβλήματα με αφαίρεση

Αν αλλάξατε γνώμη μπορείτε να το αφαιρέσετε με Laser, αλλά μπορεί να σας αφήσει σημάδια ή να αλλάξει την υφή της επιδερμίδας σας ή το χρώμα.

πηγή: http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μύθοι και πραγματικότητες για το τατουάζ!