Τα σημάδια που προδίδουν ότι έχετε υπνική διαταραχή

  • Iatropedia
Ο καθένας μπορεί να έχει μια δυσκολία στον ύπνο από καιρό σε καιρό. Αλλά αν η έλλειψη επαρκούς ή/και καλής ποιότητας ύπνου είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια για βρείτε πραγματική ξεκούραστη τη νύχτα.

Δώστε προσοχή σε αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια, καθώς θα μπορούσε να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε μια διαταραχή του ύπνου και δεν το γνωρίζετε.

Αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι

Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού κύκλου του ύπνου, το σώμα εναλλάσσει μεταξύ της βαθιάς και της ελαφριάς φάσης ύπνου, που, στο τέλος, θα πρέπει να σας αφήσει φρέσκους και σε εγρήγορση. Αν έχετε ακόμα υπνηλία μετά από μια ολόκληρη νύχτα στο κρεβάτι, το πιο πιθανό είναι ότι κάτι συμβαίνει που αποτρέπει το σώμα και το μυαλό σας από το να βιώσει σωστά αυτά τα δύο ξεχωριστά επίπεδα ύπνου.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό μπορεί να είναι τυχαίο και αβλαβές, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για την υπνική άπνοια, μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία οι αεραγωγοί σας δεν επιτρέπουν την φυσική και επαρκή ροή του αέρα και μοιραία η αναπνοή σας σταματάει στιγμιαία πολλές φορές στον ύπνο σας.

Υπνηλία στην διάρκεια της ημέρας

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κούραση και υπνηλία μετά από μια πολύ κουραστική νύχτα, αλλά αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, τότε είναι σώφρον να ρωτήσετε τον γιατρό σας αν πάσχετε από υπνική διαταραχή.

Δεν μπορείτε να αποκοιμηθείτε

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν προβλήματα αϋπνίας, δεν συμβουλεύονται κάποιον ειδικό. Υποθέτουν ότι είναι φυσιολογικό να μην κοιμάται κανείς εύκολα όταν πέφτει στο κρεβάτι και θεωρούν ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί μόνο του. Αλλά αν η δυσκολία στο να αποκοιμηθείτε είναι χρόνιο πρόβλημα, τότε αυτό σημαίνει ότι σίγουρα δεν κοιμάστε επαρκώς και όπως πρέπει και έτσι ο οργανισμός δεν “αυτοθεραπεύεται” όπως προβλέπεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ του 1' (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι δείχνει ο ανήσυχος ύπνος για την πιθανότητα κατάθλιψης