Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν με μπλάκ-άουτ και ο υπουργός Υγείας το παραδέχεται

  • Iatropedia
Το παραδέχτηκε την ημέρα παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Υγείας, το επανέλαβε πάλι χθες, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι στο κόκκινο και ανά πάσα στιγμή το σύστημα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση στην Υγεία, με τις αναμονές όχι μόνο στα επείγοντα αλλά και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ότι οι πολίτες επιβαρύνονται οικονομικά και μερικές φορές πέφτουν και θύματα εκμετάλλευσης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Έχουμε την πολιτική βούληση και τη φιλοδοξία να την αλλάξουμε. Όχι ριζικά και γρήγορα, γιατί αυτό ξέρουμε δεν είναι εύκολο αλλά με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα. Σήμερα όντως είναι πάρα πολύ οριακή η κατάσταση», παραδέχτηκε ο κ. Ξανθός.

Και στην συνέχεια αναφέρθηκε πάλι στον διαρκή κίνδυνο μπλακ- άουτ στην Υγεία, εκτιμώντας ότι θα δοθεί παράταση σε 1.000 εργαζόμενους και μόνιμες προσλήψεις στο σύστημα.

Οι ανάγκες στο Σύστημα Υγείας είναι περίπου 25.0000 νοσηλευτές και 6.000 γιατροί. Έχουν ήδη επικυρωθεί, όπως είπε ο υπουργός, 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού από τον ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα αρχίσουν να διορίζονται από τις αρχές του 2016, ενώ επεσήμανε ότι έχει δοθεί η έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία για περίπου 2.440 θέσεις εργασίας.