Τα λουκέτα στο ΕΣΥ βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους! Στην εντατική σήμερα τα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σήμερα Πέμπτη 1/08/2013 εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Στο μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ και του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

“Παγώνουν” όλες οι δημόσιες δομές της Υγείας Νοσοκομεία, μονάδες πρόνοιας, Κέντρα Υγείας αλλά και ΕΚΑΒ για τέσσερις ώρες από τις 11:00π.μ. – 15:00μ.μ. σήμερα εξαιτίας της 4ωρης Παναττικής στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στάση που πραγματοποιείται ως εξαιτίας των λουκέτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση αρχικά σε 6 νοσοκομεία της Αττικής.

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να διαβεβαιώνει ότι τα νοσοκομεία δε θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι όμως θεωρούν ότι η υποβάθμιση που θα υποστούν θα αποτελεί ουσιαστικά λουκέτο.

Πάντως οι εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τα λουκέτα και τις διαθεσιμότητες συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΠΟΕΔΗΝ και του ΠΑΜΕ

Τα 6 νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο που βρίσκονται πρώτα στη λίστα των αλλαγών του Άδωνι Γεωργιάδη θα μετατραπούν σε μικρές μονάδες για πρώτες βοήθειες αλλά και σε εξειδικευμένα κέντρα υπηρεσιών.

Τα περισσότερα θα γίνουν Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου ενώ κάποια άλλα θα εστιάσουν τις παροχές τους σε νοσηλείες για μικρό χρονικό διάστημα ενώ θα διαθέτουν και ειδικά εργαστήρια για εξετάσεις όπως για παράδειγμα το “Αγία Βαρβάρα”.

Στις νέες μικρές μονάδες που θα δημιουργηθούν θα παραμείνουν ελάχιστοι εργαζόμενοι ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε μεγάλα που παρουσιάζουν κενά.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κινητικότητα 1.618 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα

Ποιοι κλάδοι Υγείας στην εκπαίδευση καταργούνται! Που θα μεταφερθούν οι καθηγητές

Μήνυμα Άδωνι στους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Τι έγραψε στο twitter

Έρχεται ρευστό στο ΕΣΥ! Πόσα χρήματα θα δοθούν σε ιδιώτες