Τα κατάφερε να διαλύσει και τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν θα φτάσουν καθόλου σύντομα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ οι 100 γιατρούς και οι 400 νοσηλευτές που θα επιλέγοντας από τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ στον οποίο επενέβη εξωθεσμικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αυτό αποφάσισαν τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου τα οποία ξανασυνεδριάζουν την Παρασκευή μετά το Πάσχα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να μην δεχτεί τον πίνακα- Πολάκη και έτσι ο διαγωνισμός βρίσκεται και πάλι στον αέρα καθώς η αρμόδια επιτροπή δεν είχε ολοκληρώσει το έργο αξιολόγησης και η λίστα που είχε στα χέρια της ήταν ακόμα υπό αξιολόγηση…

Όταν ο υπουργός είχε πάει απρόσκλητος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ πριν από περίπου μία εβδομάδα, μέλη του ΔΣ προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι τίθεται ζήτημα κύρους για το ΚΕΕΛΠΝΟ την ώρα που εκείνος έφτιαξε δική του λίστα και ότι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού είναι αναγκαία. Ωστόσο ο κ. Πολάκης ήταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και αφού αποχώρησε, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι όλα τα διευθετηθούν στην συνεδρίαση της Μεγάλης Τρίτης (χθες).

Η ανακοίνωση ανέφερε συγκεκριμένα ότι «κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων».

Ακολούθησαν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λάρισας, Χρήστος Κέλλα να τονίζει ότι «μετά την άρνηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ να υιοθετήσει τον «πίνακα Πολάκη’» για την αξιολόγηση των ιατρών και την αδυναμία της ορισθείσας επιτροπής ενστάσεων, να τις εξετάσει λόγω μη επικύρωσης του, ο διαγωνισμός βαίνει προς ματαίωση. Την ίδια στιγμή οι Μ.Ε.Θ. υπολειτουργούν, οι πολίτες βιώνουν τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία καθημερινά, αλλά ο κ. Πολάκης παραμένει υπουργός. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά και την υγεία»…

Πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ πάντως υπογράμμιζαν από την πρώτη στιγμή ότι όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε και έλαβε τους πρωτότυπους φακέλους με τις υποψηφιότητες και την περίφημη «λίστα» με τα ονόματα υποψηφίων, δεν είχε επιλεγεί κανείς ακόμα. Κι έτσι, οι υποψηφιότητες τις οποίες εξήτασε ο ίδιος και βρήκε λάθη δεν αποτελούσαν επιλογές των μελών του Κέντρου! Ομοίως, οι δικές του επιλογές δεν είναι έγκυρες καθώς δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα!