Τα εμπρός -πίσω για τα νοσοκομειακά φάρμακα λόγω της υψηλής τους τιμής

  • Iatropedia
Η μία ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα αφήνει να διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, η άλλη τα δίνει σε αποκλειστική διάθεση από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, η τρίτη τα θέλει να δίνονται μόνο από τα νοσοκομειακά φαρμακεία. "Μπαλάκι" έχουν γίνει την τελευταία 4ετία τα νοσοκομειακά φάρμακα και σε αντίστοιχο..."μπαλάκι" έχουν μετατραπεί και οι ασθενείς που τα έχουν ανάγκη για να επιζήσουν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να επιστέψουν τα νοσοκομειακά φάρμακα στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών με σοβαρές παθήσεις, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής πρέπει να συνυπολογίσει με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την οικονομική επιβάρυνση που θα προκύψει στο ΕΣΥ από την επιστροφή των φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης στα φαρμακεία των νοσοκομείων.

Οι ασθενείς που τα χρησιμοποιούν, με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες σοβαρές ή χρόνιες παθήσεις, προμηθεύονται το τελευταίο διάστημα τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων. Ωστόσο, πολλά νοσοκομεία λόγω των περικοπών στους προϋπολογισμούς τους δηλώνουν αδυναμία διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα να παραπέμπουν τους ασθενείς στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ…

Και δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι ασθενείς αυτοί ζουν έναν προσωπικό Γολγοθά κάθε μήνα!