Τα χάλια της χώρας δεν πτοούν κάποιους- Συνεχίζουν να κλέβουν!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η είδηση έπεσε πάλι σαν βόμβα: Η δικαιοσύνη ερευνά υπόθεση με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του ΙΚΑ Αιγάλεω και μάλιστα έχει προφυλακίσει δυο από τους εννέα για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος!

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι κατάφερναν να βάζουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μεγάλα ποσά που άρπαζαν από το ΙΚΑ εγκρίνοντας ακριβό ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα για ανύπαρκτους ασθενείς!

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για τις πράξεις τους ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και της επίκουρης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους δύο και άφησαν ελεύθερους τους υπόλοιπους επτά με περιοριστικούς όρους.

Σε έλεγχο που διενήργησαν οι Αρχές βρέθηκε μεταξύ άλλων ότι :
* Στις 06-06-2013 χορηγούνται σε ασφαλισμένη υλικά αυτοκαθετηριασμού. Είδος που χορηγείται συνήθως σε ασθενείς με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για την χορήγηση του απαιτείται προσκόμιση ουροδυναμικής μελέτης και ιατρική γνωμάτευση από την οποία να προκύπτει ο αριθμός κενώσεων της κύστης. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα η γυναίκα εμφανίζεται να εργάζεται κανονικά με είκοσι πέντε (25) ημέρες απασχόλησης κατά μήνα σε ιδιωτικό ιατρείο, στην περιοχή του Κολωνακίου Αττικής. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με έναν άντρα ασφαλισμένο, ο οποίος δεν είχε λείψει ούτε μία ημέρα από την εργασία του αλλά και με δύο ακόμα ασφαλισμένες οι οποίες εμφανίζονται να εργάζονται κανονικά η μία ως καθηγήτρια και η άλλη ως βοηθός σε κομμωτήριο.