Τα αμαξίδια της οργής! Στο δρόμο και οι ανάπηροι

  • Iatropedia
«Είσαι ανάπηρος; Στον Καιάδα». Το μήνυμα των εκατοντάδων αναπήρων που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις αλλεπάλληλες περικοπές επιδομάτων, μισθών, συντάξεων αλλά και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Σε τραγική κατάσταση έχουν οδηγήσει τους χιλιάδες αναπήρους που ζουν στη χώρα μας οι περικοπές των προνοιακών επιδομάτων. Τα επιδόματα έχουν ψαλιδιστεί κατακόρυφα ενώ τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για την περίθαλψή τους.

Το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν με τα αναπηρικά αμαξίδια τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ο πανελλήνιος σύλλογος παραπληγικών με πανό και συνθήματα επιχείρησε να …ξυπνήσει τη κυβέρνηση ώστε να διακόψει άμεσα την πολιτική περικοπών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, χρυσός Παραολυμπιονίκης στη μπότσια.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Έλληνας αθλητής βρέθηκε στο… δρόμο επισημαίνοντας: «εμείς έχουμε μάθει να παλεύουμε και δε θα κάνουμε πίσω».