Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη διαμεσολάβηση της Πρεσβείας της στην Αθήνα, προσέφερε 600 πακέτα συσκευασμένων χουρμάδων και ιματισμό (για 240 άνδρες, 240 γυναίκες, 40 μωρά ηλικίας έως 12 μηνών και 180 παιδιά ηλικίας 1 έως 18 ετών) σε πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε τη διανομή και διάθεση των παραπάνω ειδών στο συγκεκριμένο Κέντρο, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, κινητοποιώντας για το σκοπό αυτό πολυμελή ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών των Τμημάτων Χαλκίδας και Αθηνών καθώς και εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας και στη συνέχεια με την ανάπτυξη Μονάδας Έκτακτης Απόκρισης (ERUs), από κοινού με τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό, για την παροχή βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός λειτουργούσε χώρο φιλικό για τα παιδιά πρόσφυγες, στον οποίο οργανώνονταν παιχνίδια και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ θα διαμορφώσει άμεσα ειδική εγκατάσταση για τη στήριξη μητέρων με παιδιά βρεφικής ηλικίας.

Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διανέμουν, τέλος, σε τακτική βάση ανθρωπιστικό υλικό στους φιλοξενούμενους πληθυσμούς του Κέντρου, το οποίο περιλαμβάνει επισιτιστική βοήθεια, εμφιαλωμένο νερό, καθώς και άλλα αναγκαία είδη, όπως βρεφικά σετ, είδη ατομικής υγιεινής, στρώματα κλπ.