Συνελήφθη η νοσηλεύτρια «δολοφόνος των νοσοκομειακών θαλάμων» (BINTEO)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
νοσηλεύτρια
Συνελήφθη μια γυναίκα που είναι ύποπτη ότι δολοφόνησε 13 ασθενείς σε νοσοκομείο της Τοσκάνης το 2014 και το 2015, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία.

Η επονομαζόμενη και «δολοφόνος των νοσοκομειακών θαλάμων» κατηγορείται ότι διέπραξε όλους αυτούς τους φόνους την περίοδο που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην μονάδα εντατικής θεραπείας και στο αναισθησιολογικό τμήμα νοσοκομείου στο Πιομπίνο, μια πόλη στην ακτή της Τοσκάνης.

Τα θύματα της νοσηλεύτριας υπέφεραν από διάφορα παθολογικά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου.

Η γυναίκα αυτή συνελήφθη από τους Καραμπινιέρους αργά χθες το βράδυ.

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ιταλίας κατηγορείται ότι είναι κατά συρροήν δολοφόνος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο στη Ραβέννα καταδίκασε σε ισόβια μια νοσηλεύτρια την οποία έκρινε ένοχη για την δολοφονία ενός ασθενούς με θανατηφόρα ένεση με κάλιο.

Η έρευνα εναντίον της συνεχίζεται καθώς θεωρείται ύποπτη για την δολοφονία άλλων περίπου 10 ανθρώπων που πέθαναν κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ