Συνέδριο για την Ενδαγγειακή Χειρουργική και Αγγειολογία στην Αθήνα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ιατρικό συνέδριο με θέμα την Αγγειακή και Ενδαγγειακή Χειρουργική & Αγγειολογία που ξεκίνησε με επιτυχία στις 31 Μαρτίου, ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής με τη συνεργασία της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τις εξελίξεις στο τομέα της Αγγειοχειρουργικής αλλά και εν γένει των αγγειακών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ότι νεώτερο υπάρχει σήμερα στην διάγνωση και θεραπεία αυτών, από Έλληνες και ξένους ιατρούς που παρακολούθησαν τις εργασίες του.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (hands on workshops), καθώς και να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς που φέτος ξεπερνούσαν τους 140, προερχόμενοι από ακαδημαϊκά & νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.

Στην εναρκτήρια τελετή συμμετείχε ο γνωστός ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος με την ομιλία: «Ἰατρός ἀδόλεσχος ἐπί νόσῳ νόσος» την οποία τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί προσκεκλημένοι. Την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος. Επίσης, παρευρέθηκε στο Συνέδριο και έδωσε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κύριος Γεώργιος Πατούλης.