Συνεχίζονται οι καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ: Το Σισμανόγλειο χωρίς αξονικό τομογράφο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το νοσοκομείο διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους αλλά είναι και οι δύο εκτός λειτουργίας... Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, ο πιο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 1,5 χρόνο και ο πιο παλιός εδώ και 20 μέρες.

Για την επισκευή και των δύο χρειάζεται η αγορά λυχνιών, η κάθε μία από τις οποίες ωστόσο κοστίζει 60.000 ευρώ!

Κάπως έτσι, η ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι όσοι φτάνουν στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες του αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε αυτό, διακομίζονται για αξονική τομογραφία στο γειτονικό όσο και διασυνδεόμενο διοικητικά νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ». Αλλά και αυτό, διαθέτει έναν παλαιάς τεχνολογίας αξονικό τομογράφο που είναι αργός και θα βγει σύντομα εκτός λειτουργίας.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους θέτουν συνεχώς το ζήτημα στο υπουργείο Υγείας, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει λύση.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το πρόβλημα θα λυθεί για τον έναν από τους δύο αξονικούς, με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα, η οποία θα καλύψει το κόστος για την αγορά της μίας λυχνίας.

Αλλά από την Ομοσπονδία τονίζουν ότι και στο Ασκληπιείο της Βούλας λειτουργεί ένας παλαιός αξονικός που βγαίνει συχνά εκτός λειτουργίας. Κι αν λάβουμε υπόψη ότι το Ασκληπιείο εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά έκτακτα περιστατικά, καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο…