Συνεχίζεται το κυνήγι…μαγισσών με άνοιγμα λογαριασμών πολιτικών προσώπων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνέχεια δόθηκε χθες στην υπόθεση της Νοvartis καθώς δημοσιοποιήθηκε εντολή της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, να ανοίξουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων...

Καταθέσεις και θυρίδες καθώς και άυλα περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι οι μετοχές, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Στην παραγγελία της, η οποία εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η κ. Τουλουπάκη ζητεί να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των 10 αυτών πολιτικών προσώπων καθώς και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους. Πρόκειται συνολικά για 38 άτομα!

Ποιους πολιτικούς αφορά η παραγγελία

Οι 10 είναι: Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Κουτρουμάνης, και τα ενήλικα μέλη των οικογενειών τους.

Η Εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα -παράλληλα με τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής- και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε προφανώς η παραγγελία προς τις τράπεζες.

Τώρα εγώ γιατί αρνούμαι να φανταστώ ότι κάποιοι που διαπράττουν τόσο σοβαρά αδικήματα, δεν έχουν φροντίσει να κρύψουν τα «ίχνη» τους; Γιατί επίσης αμφιβάλλω ότι οι γιατροί που βρέθηκαν να έχουν λάβει εμβάσματα, θα αποδειχτεί τελικά ότι δεν τα έλαβαν επειδή έκαναν ομιλίες, και άλλες νόμιμες δραστηριότητες; Η εταιρία ίσως είχε επιθετική πολιτική προώθησης των προϊόντων της, αλλά θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν γινόταν με διαφάνεια ένα τέτοιο «πάρτι» που περιγράφουν ορισμένοι… Θα δούμε!