Συνεχείς οι αποκαλύψεις για την αναισθησιολόγο στο Βενιζέλειο για το θέμα της 4χρονης Μελίνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κάθε μέρα βγαίνει κάποιο νέο στοιχείο που επιβεβαιώνει θεωρίες της προηγούμενης μέρας. Ένα είναι πια το σίγουρο: Η πρώτη εξαδέλφη του κ. Πολάκη είχε προβλήματα υγείας και πιθανώς θα έπρεπε πρώτα να τα αντιμετωπίσει και μετά να επιστρέψει στην εργασία της!

Η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας που κατέληξε μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Ηράκλειο της Κρήτης, είχε προβλήματα υγείας που την είχαν ωθήσει μάλιστα τον περασμένο Μάϊο να αφαιρέσει χωρίς άδεια, ισχυρά φάρμακα από το ΠΑΓΝΗ και στην συνέχεια να διώκεται για κλοπή ναρκωτικών ουσιών…

Το iatropedia είχε αναφερθεί προ 3ημέρου εκτενώς στο θέμα ρωτώντας μάλιστα άλλους έμπειρους αναισθησιολόγους τόσο για το περιστατικό με το 4χρονο παιδί, όσο και για την ουσία πεθιδίνη που είχε κλέψει η αναισθησιολόγος από το ΠΑΓΝΗ.

Παρόλα αυτά χθες η εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ επανήλθε με πολυσέλιδο ρεπορτάζ στο θέμα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο δημοσιεύοντας την απολογία της γιατρού για την αρπαγή φιαλιδίου με ναρκωτική ουσία (πεθιδίνη) από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου…

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, η Νεκταρία Πολάκη -εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας- ομολόγησε την κλοπή ναρκωτικών και μάλιστα στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που ακολούθησε γίνεται λόγος για λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων από την πλευρά της αναισθησιολόγου.

Επίσης, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί και έγγραφο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, το οποίο εστάλη δύο μέρες μετά από το θάνατο της 4χρονης… Σε αυτό αναφέρεται ότι «εδώ και 9 μήνες δεν έχει προχωρήσει πειθαρχικά ο φάκελος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη»( για το περιστατικό με την πεθιδίνη).

Ενώ στον φάκελό της αναισθησιολόγου υπάρχουν γνωματεύσεις, στις οποίες αναφέρεται ότι παρουσίαζε συμπτώματα γενικευμένης αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης, ενώ τελεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση!

 

 

Η ίδια αναφέρει ότι άρχισε να κάνει ενδομυϊκή χρήση πεθιδίνης από τον Δεκέμβριο του 2014. Προβληματιζόταν για το εάν είχε αναπτύξει ψυχολογική εξάρτηση από το συγκεκριμένο φάρμακο και είχε ζητήσει την βοήθεια ψυχιάτρου.

Αυτά βέβαια δεν εξηγούν την αιτία θανάτου του παιδιού αλλά καταδεικνύουν ότι η κ. Πολάκη πιθανώς θα έπρεπε να παραμείνει εκτός εργασίας μέχρι να αναρρώσει.