Σύλλογος «Πεταλούδα»: 1000 δωρεάν εξετάσεις DEXA πανελλαδικά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" προσμετρά ήδη δύο χρόνια γεμάτα εκδηλώσεις προληπτικού χαρακτήρα πανελλαδικά, όπου η κινητή μονάδα του Συλλόγου επισκέφθηκε πάνω από 15 περιοχές και εξέτασε/ενημέρωσε πάνω από 8.000 άτομα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης «Ο σκελετός σου σε στηρίζει. Εσύ τον προσέχεις;» συνεχίζει το έργο της προσφέροντας αυτή τη φορά 1000 δωρεάν εξετάσεις DEXA σε δύο σημεία, σπονδυλική στήλη και ισχίο, πανελλαδικά μέσω της αλυσίδας των διαγνωστικών κέντρων της Affidea.

Εκστρατεία

Η εκστρατεία στήριξης ασθενών που πάσχουν από οστεοπόρωση θα αφορά σε άντρες άνω των 70 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών που δεν έχουν κάνει εξέταση DEXA πάνω από δύο χρόνια. Ο στόχος των εξετάσεων αυτών είναι η βοήθεια προς μια μερίδα ασθενών που δυσκολεύονται να κάνουν τις εξετάσεις τους σε τακτά χρονικά διαστήματα ή δεν έχουν κάνει ποτέ εξέταση DEXA παρά την ηλικία τους.

Η καμπάνια με την διανομή voucher θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2017 και θα διαρκέσει 1 (ένα) έτος.

Η πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» κα Τσεκούρα δήλωσε σχετικά «Η οστεοπόρωση αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ανίχνευσης της νόσου και αντιμετώπισής της. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται και στην Ελλάδα και λόγω της οικονομικής κατάστασης, οι ασθενείς δυσκολεύονται να κάνουν τους απαραίτητους τακτικούς ελέγχους. Εμείς ως Σύλλογος, είμαστε εδώ για να συνδράμουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο μέσα από τις εξετάσεις που προσφέρουμε όσο και μέσα από την ενημέρωση του κοινού».

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης «Ο σκελετός σου σε στηρίζει. Εσύ, τον προσέχεις;» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.osteocare.gr ή καλέστε στο 213 2086698, 697925 25 70.

Η εκστρατεία «ο σκελετός σου σε στηρίζει. Εσύ τον προσέχεις;» και η παροχή των 1000 δωρεάν εξετάσεων DEXA πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Amgen.

Που μπορώ να χρησιμοποιήσω το κουπόνι μου;

-Εργαστήριο Έρευνας Μυοσκελετικών Παθήσεων – Ερευνητικό Κέντρο Νοσοκομείου ΚΑΤ, είσοδος από οδό Κοραή – πίσω πύλη ΚΑΤ, τηλ: 2132086698

-Διαγνωστικά κέντρα Affidea .

 

Σχετικά με την «Πεταλούδα»:

Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη  και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Ο Σύλλογος έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και ναεπεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Δραστηριότητα

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων σεμιναρίων, συνεδρίων και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας.