Συλλήψεις μελών κυκλώματος που είχε στήσει «παραμάγαζο» με αντικαρκινικά φάρμακα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πληροφορίες του Newsit.gr αναφέρουν ότι η οικονομική αστυνομία ήλεγξε και τελικά οδήγησε σε σύλληψη 20 άτομα, μεταξύ αυτών γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς οι οποίοι έκλεβαν και μεταπωλούσαν αντικαρκινικά φάρμακα. Πρόκειται για σκάνδαλο ολκής με αντικαρκινικά φάρμακα!

Ήδη έχουν εντοπιστεί ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και ένα δημόσιο στο οποίο δρούσε το κύκλωμα και έχουν γίνει προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μεγάλο αυτό κύκλωμα διακινούσε αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα αποκομίζοντας τεράστια ποσά ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής τρόπος δράσης του. Με παράνομες φωτογραφίσεις ή και υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα,τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζε τα ακριβά σκευάσματα τα οποία στη συνέχεια διακινούσε αποκομίζοντας ανυπολόγιστα κέρδη.

Τις επόμενες ώρες και μέρες αναμένεται να εκδοθούν και δελτία τύπου από την οικονομική αστυνομία αλλά να γίνουν κι άλλες προσαγωγές εμπλεκομένων στο κύκλωμα.

Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση που όμοιά της δεν έχει αποκαλυφθεί στη χώρα και παίρνει τεράστιες διαστάσεις ηθικής τάξης αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι από τα φάρμακα αυτά κρίνεται η ανθρώπινη επιβίωση και ότι η Πολιτεία πασχίζει ώστε να μην λείψουν από τους ασθενείς εν καιρώ κρίσης!

Δήλωση προέδρου ΠΦΣ, Κυριάκου Θεοδοσιάδη

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων.