Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΨΝΑ για τη διατήρηση του ψυχιατρείου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΨΝΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Τετάρτη 16/05 ώρα 11:00 π.μ. στην Πύλη του ΨΝΑ οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρείο.

Όπως καταγγέλλουν από το ΨΝΑ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρεί στο σχέδιο για διάλυση των εναπομεινάντων ψυχιατρικών νοσοκομείων. Προτίθενται τις προσεχείς ημέρες να καταθέσουν Σχέδιο Νόμου για την υγεία με σχετικά άρθρα για την ψυχική υγεία που θα προωθήσουν την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα κλπ) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ)».

Τα ψυχιατρεία

Όπως σημειώνουν, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να υπάρχει αίτημα για κλείσιμο ή διάλυση των εναπομεινάντων ψυχιατρείων, καθώς αυτό δεν θα είναι προς όφελος των ασθενών και θα αναγκαστούν να γίνουν «βορά των ιδιωτών ή δεν θα παίρνουν ψυχιατρική βοήθεια».

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΑ ζητεί την απόσυρση των άρθρων που προβλέπουν τα παραπάνω και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16/05.