Σβήστε τα σημάδια του χρόνου! Νέα μέθοδος

  • Iatropedia
Όσο περνούν τα χρόνια το πρόσωπο «βαραίνει», δείχνει κουρασμένο και ηλικιακά μεγαλύτερο. Μια νέα μέθοδος πλαστικής βάζει φρένο στη γήρανση καθώς αποκαθιστά την χαλάρωση ενώ σβήνει τις ρυτίδες από το μέτωπο.

Ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης του προσώπου, όπως έχουν καταγραφεί από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση και ο σχηματισμός ρυτίδων στο μέτωπο, η αλλαγή τόξου (πτώση) των φρυδιών, σχηματισμός περίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα, μαύροι κύκλοι και «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Σταδιακά παρατηρείται απώλεια όγκου σε όλο το πρόσωπο και στα χείλη ενώ ο λαιμός αρχίζει να «σπάει».

''διόρθωση΄΄ προσώπου

«Με τη νέα τεχνική SMAS 3 σημείων», όπως ανέφερε ο πλαστικός χειρουργός Δρ.Αθανάσιος Αθανασίου,κατά την διάρκεια του 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής «διορθώνουμε τη χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού επαναφέροντας τους ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα του προσώπου, χωρίς να αρκείται στην αφαίρεση μόνο του χαλαρού δέρματος».

Η απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα μικραίνει. Ανορθώνονται οι ρινοπαρειακές πτυχές. Γίνεται αναδιανομή ή/και αύξηση όγκου στο πρόσωπο με προσθήκη λίπους. Ανυψώνεται ελαφρώς η γωνία του στόματος και γενικότερα αναστρέφεται όλη η εικόνα του πτωτικού προσώπου.

Όπως τόνισε ο Δρ. Αθανασίου «η νέα μέθοδος, που έχει πολύ μικρές τομές που κρύβονται στις πτυχώσεις του προσώπου , δίνει στο άτομο μια αρκετά πιο νεανική όψη, με πολύ πιο φυσικό και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα. Εφαρμόζεται δε τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε νεαρότερες ηλικίες ανάλογα με το βαθμό πτώσης».

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου

μια ημέρα στο νοσοκομείο

Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές, το χειρουργείο γίνεται με μέθη η γενική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα. Η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο για 24 ώρες συνίσταται τόσο για προληπτικούς λόγους όσο και για τον καλύτερο έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας του.

Μετά από μία τέτοια επέμβαση οι ιστοί στο δέρμα του προσώπου επαναφέρονται στο στάδιο που βρίσκονταν πριν από αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, λόγω των περιβαλλοντικών παραγόντων, της βαρύτητας και της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης, πιθανόν να χρειαστεί επανάληψη μετά από 10-15 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο διαρκεί το Μπότοξ;

Πως οι πλαστικοί νικάνε τον χρόνο. Νέες μέθοδοι για τις ρυτίδες

Εξαφανίζουν το λίπος με το… κρύο

Ποιες είναι οι συνηθέστερες πλαστικές στους άνδρες;