Στρες: Πώς μεταβάλλει τις διατροφικές σας προτιμήσεις

  • Iatropedia
Αναρωτιέστε γιατί δεν θέλετε να φάτε μια σοκολάτα μετά από μια κουραστική συνάντηση; Λοιπόν, σύμφωνα με νέα έρευνα το στρες μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο με τέτοιον τρόπο, ώστε να αλλάξει ακόμα και τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Silvia Maier, δήλωσε ότι τα ευρήματα αποτελούν σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ του στρες και της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 29 ατόμων που υποβλήθηκαν σε μια θεραπεία που είναι γνωστό ότι προκαλεί αύξηση του στρες και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο επιλογές για φαγητό. Το ίδιο ζητήθηκε και από άλλους 22 συμμετέχοντες που δεν είχαν υποβληθεί σε καμία ανάλογη θεραπεία.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν τα άτομα που είχαν αυξημένο επίπεδο στρες στον οργανισμό τους επέλεξαν ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές τροφίμων, είχαν διαφορετική άποψη για την γεύση των τροφών και ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν κάποια ανθυγιεινή τροφή σε σύγκριση με εκείνους που είχαν κανονικά ή χαμηλά επίπεδα στρες.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Neuron.

http://www.financialexpress.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν χάνετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς

Οικονομική κρίση: Πώς να διαχειριστείτε το αυξημένο στρες