«Στρατηγείο» για τις κρίσεις στην Υγεία και στη Βόρεια Ελλάδα! Τι ετοιμάζεται

  • Iatropedia
Ένα κέντρο συντονισμού για τη Βόρεια Ελλάδα δημιουργεί το υπουργείο Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τις κρίσεις που έρχονται στον τομέα της Υγείας τόσο τις πολιτικές όσο και αυτές που σχετίζονται με εισαγόμενες ασθένειες φαίνεται ότι φοβάται η ηγεσία του υπουργείου υγείας και δημιουργεί Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα «διαχείριση κρίσεων στην Υγείας», σύντομα θα λειτουργήσει ειδικό γραφείο στη Βόρεια Ελλάδα που θα καλύπτει όλη την περιοχή και θα αντιμετωπίζει ότι προβλήματα προκύπτουν στον τομέα της υγείας.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας θα συντονίζει ζητήματα που αφορούν κλίνες νοσοκομείων, προσωπικό, το ΕΚΑΒ, επιδημίες, ασθένειες κλπ.

Σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη έχουν δοθεί ήδη οι σχετικές οδηγίες και το κέντρο θα λειτουργήσει άμεσα ενώ το επιβάλουν «σοβαροί εθνικοί λόγοι αλλά και επιχειρησιακοί λόγοι».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το κέντρο είναι απαραίτητο επειδή «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» αλλά και επειδή απαιτείται «συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση κρίσεων που έχουμε μπροστά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάντο όπως η Τουρκία! Ο Άδωνις υιοθετεί στοιχεία Τουρκίας και ..ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία

Απολύονται ή όχι 1200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ; Επιβεβαιώνει …διαψεύδοντας η κυβέρνηση

Το success story του ΕΣΥ:«Σαρδέλες» στον Ευαγγελισμό-Νοσοκομείο «φάντασμα» η Πολυκλινική! (Φωτο)

Επί ποδός πολέμου οι γιατροί για τις σχεδιαζόμενες 1200 απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζουν