Στους δρόμους και οι καρκινοπαθείς!

  • Iatropedia
Μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές σε φάρμακα και περίθαλψη, στο δρόμο βγαίνουν ακόμη και οι καρκινοπαθείς. Στην πλατεία Συντάγματος και σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας συγκεντρώνονται σήμερα καρκινοπαθείς, ζητώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση τους στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι κάθε λογής μειώσεις της κυβέρνησης σε φάρμακα, περίθαλψη και παροχές έχουν γονατίσει όλους τους ασθενείς και ιδιαίτερα του χρονίως πάσχοντες. Οι καρκινοπαθείς είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο καθώς κάθε τόσο αναζητούν τα φάρμακά τους και δεν τα βρίσκουν.

Έτσι πραγματοποιούν σήμερα κινητοποιήσεις, ειρηνικές και αξιοπρεπείς, που διοργανώνονται από τη Διασωματειακή Επιτροπή Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ) ενώ συμμετέχουν και οι σύλλογοι καρκινοπαθών από όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν χρειάζονται πλέον άμεσες λύσεις “μπροστά στον κίνδυνο που απειλεί την υγεία και την ζωή μας από την έλλειψη δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δημιουργούν οι ελλείψεις φαρμάκων και οι κινητοποιήσεις φαρμακοποιών και γιατρών”.