Στους δρόμους αύριο όλοι οι υγειονομικοί μαζί με δεκάδες άλλους επαγγελματίες για το ασφαλιστικό

  • Iatropedia
Το ασφαλιστικό μας ενώνει όλους! Αυτό θα έπρεπε να είναι το σύνθημα στην αυριανή μαζική απεργιακή κινητοποίηση όλων σχεδόν των επαγγελματικών κλάδων αλλά και όλων των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου εν μέρει και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαιρέτησε (;) τις κινητοποιήσεις!

Άλλοι χωρίς την γραβάτα τους, άλλοι χωρίς την λευκή τους μπλούζα και άλλοι με τα …τρακτέρ τους, οι επαγγελματίες της χώρας ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να συζητήσει με τον κάθε επαγγελματικό κλάδο ξεχωριστά πριν λάβει νέες αποφάσεις…

Οι υγειονομικοί δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το κάλεσμα των καιρών αφού τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και αυτοί που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, πλήττονται ανεπανόρθωτα, σε βαθμό που ακόμα και μεσήλικες συζητούν την μετοίκηση βορειότερα και δυτικότερα!

Γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, ακόμα και διαιτολόγοι συμμετέχουν την Πέμπτη στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τους γιατρούς να απέχουν ήδη από προχθές από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Κάθε αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του γιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς.

Την Παρασκευή εξάλλου, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενόψει της γενικής συνέλευσης των προέδρων και εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.