Στον Πειραιά για δωρεάν φάρμακα! Ουρές λόγω κινητοποιήσεων στην Αθήνα

  • Iatropedia
Η ταλαιπωρία όπως φαίνεται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ειδικά στην Αθήνα δεν τελειώνει σύντομα. Θα συνεχισθεί έως το τέλος του μήνα οπότε και όλοι περιμένουν ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής να σφυρίξει τη λήξη των κινητοποιήσεων. Μέχρι τότε όμως οι ασφαλισμένοι της Αθήνας σπεύδουν στον Πειραιά για δωρεάν φαρμακα όπου ο Σύλλογος έχει διακόψει τις κινητοποιήσεις. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ατελείωτες ουρές. Συνωστισμός όμως επικρατεί και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όπου οι ασθενείς προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα.

Διχασμένος είναι ο κλάδος των φαρμακοποιών καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας που οι περισσότεροι έχουν διακόψει.

Συνέπεια είναι να βασανίζονται ακόμη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα με πίστωση. Έτσι ανακάλυψαν τα σχετικά κοντινά φαρμακεία του Πειραιά όπου τα φάρμακα δίνονται κανονικά με πίστωση. Οι ουρές βέβαια δεν αποφεύγονται.

Οι ουρές είναι όμως το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όπου απαιτείται αναμονή ωρών για την προμήθεια μιας θεραπείας.

Πάντως οιφαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μη χορηγώντας φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του μήνα, προκειμένου να ξεκαθαρισθεί εάν η νέα κυβέρνηση θα ρυθμίσει τα θέματά τους και τις οφειλές του παρελθόντος.