Στον πάγο επίσημα από σήμερα οι 8500 του ΕΟΠΥΥ! Έφθασαν τα «ραβασάκια» στους γιατρούς

  • Iatropedia
Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του νόμου για τον νέο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ, επισήμως μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας οι 8500 γιατροί και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με διαδικασίες εξπρές ξεκίνησε σήμερα η κινητικότητα για τους 8500 εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ. Το ζήτημα βέβαια δεν εστιάζεται στους υπαλλήλους αλλά στους γιατρούς που εκλήθησαν επίσημα να υπογράψουν δήλωση εντός επτά ημερών τι θα κάνουν αν δηλαδή θέλουν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ή να μείνουν εκτός διατηρώντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ήδη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέστειλε ενημέρωση προς το ιατρικό προσωπικό να κάνει δήλωση για το αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει από το δημόσιο σύστημα.

Μάλιστα το ζήτημα είναι ότι τους ζητά να υπογράψουν δήλωση του Νόμου 1599 (σ.σ.: γνωστή ως του Νόμου 105) ώστε να μην μπορούν- όπως υποστηρίζουν οι γιατροί- να προσφύγουν με άνεση σε δικαστικά μέσα καθώς η συγκεκριμένη δήλωση λειτουργεί άκρως δεσμευτικά.

Οι συνδικαλιστές γιατροί του ΕΟΠΥΥ καλούν τους συνάδελφους τους να μην τις υπογράψουν. Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλουμε την εκβιαστική μεθόδευση της Διοίκησης ΕΟΠΥΥ να στείλει έντυπα Υπεύθυνων Δηλώσεων του Ν.1599, προκειμένου να υπογράψουν οι γιατροί που προτίθενται βάση του Νόμου να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Συνιστούμε στους γιατρούς, όσοι θελήσουν να ενταχθούν μετά την έναρξη της 7ημερης προθεσμίας, να υπογράψουν αίτηση, (για τη φόρμα της αίτησης θα ενημερωθείτε άμεσα), σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.1 και όχι έντυπο Υπεύθυνης – Δήλωσης του Ν.1599, το οποίο δεσμεύει απόλυτα το γιατρό και του στερεί το δικαίωμα άσκησης κάθε ένδικου μέσου ή προσφυγής σε δικαστήρια για αντίθετη ενέργεια, με επικρεμάμενη ποινική δίωξη για τέτοια περίπτωση».

Πάντως είναι γνωστό ότι ο υπουργός Υγείας εκτιμά πως θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 2500 με 3000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα επιλέξουν να κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ.Γεωργιάδης σε μια προσπάθεια να κλείσει με διαδικασίες εξπρές τα πολυιατρεία, κατέστησε υπευθύνους τους ίδιους τους γιατρούς στην περίπτωση που χαθεί κάποιο υλικό ή καταστραφεί εξοπλισμός. Βέβαια δηλώνει ότι αστυνομία δε θα καλέσει για να αποτρέψει τους γιατρούς από το να μπλοκάρουν τα λουκέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα βρίσκουν γιατρό μετά την κινητικότητα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει

Ποιοι κολλάνε πρώτοι γρίπη; Σαρώνει ο Η1Ν1! Οδηγίες…επιβίωσης

Στα κάγκελα γιατροί-εργαζόμενοι για τα λουκέτα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! «Λουκέτα ο Άδωνις -μπλόκα εμείς»!