Στον πάγο ακόμη οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας: Όλο το παρασκήνιο!

  • Iatropedia
Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα του ανασχηματισμού και στο υπουργείο Υγείας ακόμη να δοθούν οι αρμοδιότητες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς επίσημο αντικείμενο είναι ακόμη οι ένοικοι της οδού Αριστοτέλους καθώς οι αρμοδιότητες είναι ακόμη στον αέρα αφού δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Συνέπεια είναι όλες οι αποφάσεις να φέρουν την υπογραφή του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.

Και μπορεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος να επιμένει να αναλάβει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, του δίνονται όμως ο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ. Κάτι βέβαια που δεν τον ικανοποιεί δεδομένου πως αποτελούν δύο πεδία προβλημάτων.

Πάντως σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Βορίδης ερωτηθείς σχετικά απάντησε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο : “Εμείς έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας για τις αρμοδιότητες” υπονοώντας προ0φανώς ότι ο αναπληρωτής υπουργός θέλει δε θέλει θα αναλάβει ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ και ουχί τα νοσοκομεία.

Το ζήτημα είναι πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δώσει ακόμη εντολή ώστε να μπορεί να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Μ αυτά και μ αυτά οι δύο άνδρες παρότι συγκατοικούν στην οδό Αριστοτέλους με τη βία ανταλλάσσουν λίγες κουβέντες.

Και κοντά από τους δύο, τη νύφη την πληρώνει η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα που ακόμη δεν έχει αντικείμενο στα χέρια της παρότι απασχολείται κανονικά στον τομέα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πόλεμος ιδιωτικών κλινικών-ΕΟΠΥΥ! Μόνο με ρευστό οι νοσηλείες

Πόσα χρήματα λείπουν στον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις;

Δείτε πως οι δημοσιογράφοι “πολεμούν” την Ηπατίτιδα! (ΦΩΤΟ)

Τελικά..οι Γερμανοί είναι φίλοι μας: Τι λέει για το ΕΣΥ ο Γερμανός παρατηρητής στην Ελλάδα!